Home Tehnika Facebook ponovo raste

Facebook ponovo raste

Facebook ponovo raste

U prvom kvartalu ove godine, koji je završen u martu, broj dnevnih aktivnih korisnika ove gigantske društvene mreže porastao je na 1,96 milijardi sa 1,93 milijarde koliko su imali u prethodnom kvartalu, saopštila je kompanija juče.

Rast je bio veći i od onoga što je Volstrit očekivao, oko 1,95 milijardi.

U februaru je društvena mreža saopštila da je broj dnevnih aktivnih korisnika opao po prvi put u istoriji kompanije, zbog čega su njene akcije u jednom trenutku pale za više od 26 odsto.

Povećanje broja dnevnih korisnika sugeriše da Facebook, glavni pokretač Metinog reklamnog poslovanja, još uvijek ima prostora za rast. Šira kompanija takođe posjeduje foto i video aplikaciju Instagram, aplikaciju za razmjenu poruka WhatsApp i druge usluge.

Kombinovano, dnevni korisnici Meta usluga skočili su 6% u odnosu na prethodnu godinu na 2,87 milijardi. Facebook je prijavio 2,94 milijarde aktivnih mjesečnih korisnika, što je ipak nešto manje od očekivanih 2,96 milijarde.

Rezultati dolaze u trenutku kada se zemlja pod nogama pomjera društvenim mrežama. Ranije ove nedjelje, Twitter, jedan od glavnih rivala Facebook-a, sklopio je dogovor vredan 44 milijarde dolara kojim će Elon Mask postati vlasnik ove društvene mreže, pišu Vijesti.

Mask, najbogatija osoba na svijetu, obećao je da će smanjiti moderiranje sadržaja na Twitteru, potez koji bi mogao da namami neke korisnike, a druge otuđi.

U svakom slučaju, i Facebook i Twitter žestoko su kritikovani u prošlosti zbog njihove (ne)mogućnosti moderiranja sadržaja.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaČudne navike Johnnyja Deppa koje ga smiruju tokom suđenja protiv Amber Heard
Sljedeća ObjavaNAJMODERNIJA BOJA ZA KOSU ZA LJETO 2022: Više od milion žena se zaljubilo u 3 nijanse