Home Nauka Huawei pretekao Samsung kada je u pitanju tržište sklopivih pametnih telefona

Huawei pretekao Samsung kada je u pitanju tržište sklopivih pametnih telefona

Huaweijev prijelaz na 5G u sklopivim uređajima bio je ključni pokretač njegovog rasta od 257% na godišnjoj razini u Q1 2024. Prije godinu dana, Huaweijev sklopivi portfelj sastojao se isključivo od LTE uređaja. Međutim, do prvog tromjesečja 2024. godine udio sklopivih uređaja s omogućenom 5G narastao je na 84% ukupnih isporuka sklopivih uređaja Huaweija.
Lansiran u rujnu prošle godine. Huawei-jev prvi 5G sklopivi telefon Mate X5, jedan je od najprodavanijih na kineskom tržištu sklopivih uređaja već tri uzastopna tromjesečja. U travnju 2024. godine Huawei je također objavio svoj prvi preklopni model Pocket 2, značajno pridonoseći isporukama u Q1 2024. Unatoč izazovima u osiguravanju zaliha za svoj 5G SoC koji je sam razvio, Huawei će nastaviti tretirati sklopive uređaje kao prioritet, s obzirom na njihovu višu cjenovnu poziciju.
Za razliku od Huaweijevog fokusa na kinesko tržište, HONOR i Motorola postigli su značajan rast isporuka i na inozemnim tržištima. HONOR-ov globalni tržišni udio sklopivih uređaja skočio je s 3% prije godinu dana na 12% u Q1 2024. Ovo ga čini trećim najvećim globalnim proizvođačem. Njegove isporuke izvan Kine porasle su čak 12.500% u odnosu na prethodnu godinu. Potaknuti najtanjim sklopivim modelom tipa knjige, HONOR Magic V2 , koji je postao najviše isporučen sklopivi telefon u zapadnoj Europi u prvom tromjesečju 2024. godine. Slično tome, Motorola je povećala svoj globalni tržišni udio na 11% zauzeti četvrto mjesto. Razr 40 (aka Razr 2023) koji je postao top model u Sjevernoj Americi.
Samsung ima za cilj vratiti svoje vodstvo na tržištu s nadolazećim Z Flip 6, prenosi Bug. Iz Samsunga su obećali poboljšane performanse i pouzdanost. Huawei također postavlja agresivne ciljeve za tržište preklopnih telefona, planirajući dodati model niže cijene u svoj portfelj. I HONOR i Xiaomi spremni su po prvi put ući u natjecanje s preklopnim telefonima, intenzivirajući tržišnu dinamiku, piše financa.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaDa li JEDNO PIVO DNEVNO može biti OPASNO po vaše zdravlje?
Sljedeća ObjavaKinezi na tamnoj strani Mjeseca traže odgovore o porijeklu Sunčevog sistema