Home Nauka Ilon Mask želi platformu X pretvoriti u aplikaciju za upoznavanje

Ilon Mask želi platformu X pretvoriti u aplikaciju za upoznavanje

Platforma X (ranije poznata kao Twitter) uskoro dobiva nove funkcije, koje će joj omogućiti da ponudi fluidnije iskustvo upoznavanja drugih osoba radi izlazaka i druženja, kako nagovještava vlasnik Ilon Mask (Elon Musk).
Odluka da se X pretvori u aplikaciju za upoznavanje je dio Maskovog ukupnog plana da X načini “aplikacijom za sve”, odnosno aplikacijom koja ima sve funkcije aplikacija koje se najviše preuzimaju na telefone.
Glavne aplikacije, koje korisnici preuzimaju na telefone, uključuju bankarske servise, praćenje berze, kriptovalute, servise za razmjenu poruka i pozivanje. Mask želi da sve ovo ponudi na jednom mjestu, uz implementiranje funkcija i iz drugih aplikacija.
Mask je, u razgovoru sa zaposlenima u kompaniji, spomenuo “X Dating”, a istakao je da je i sam nalazio ljude na platformi, te da su korisnici u stanju da procijene da li je neko dobra prilika na osnovu onoga što objavljuje, piše B92.
Na ovo je odgovorila Linda Jakarino, izvršna direktorica X-a, koja je šaljivo dobacila: “Dakle, X Dating vreba iza ćoška?”, na šta je ausk odgovorio: “Da. Već se neke stvari dešavaju u određenoj mjeri. Ali mislim da bismo mogli da poboljšamo situaciju s upoznavanjem.”

(Haber.ba)

Ranija ObjavaOvo su najbolji noćni zalogaji za mršavljenje
Sljedeća ObjavaPronađena misteriozna galaksija