Home Nauka Japanci predstavili novog ogromnog robota

Japanci predstavili novog ogromnog robota

Japanci predstavili novog ogromnog robota

Robot podsjeća na ogromnog, zlonamjernog robota iz naučne fantastike iz 1980-ih, prenio je Gardijan.
Počevši od ovog mjeseca, velika mašina sa ogromnim rukama i grubom, nesrazmjerno malom glavom, koji može da se vozi po šinama, biće korišćena za radove na održavanju mreže kompanije.
Njegov operater sjedi u kokpitu kamiona, “gleda” kroz robotove oči preko kamera i daljinski upravlja njegovim moćnim udovima i rukama.

“It resembles an enormous, malevolent robot from 1980s sci-fi but West Japan Railway’s new humanoid employee was designed with nothing more sinister than a spot of painting and gardening in mind.”#Roboticshttps://t.co/IYItTxQvSK pic.twitter.com/8LeyVusJwy
— @[email protected] (@IanYorston) July 4, 2024

Sa vertikalnim dometom od 12 metara, mašina može da koristi različite dodatke za svoje ruke za nošenje predmeta teških do 40 kilograma, da drži četku za farbanje ili koristi motornu testeru.
Za sada će primarni zadatak robota biti orezivanje grana duž šina i farbanje metalnih okvira koji drže kablove iznad vozova, saopštila je kompanija.
Tehnologija će pomoći da se popuni nedostatak radnika u Japana, koja je sve starija nacija, kao i da se smanje nesreće poput pada radnika sa visokih mjesta ili strujnih udara, saopštila je kompanija.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaOve četiri vrste hrane povećavaju vaš struk, tvrde stručnjaci
Sljedeća ObjavaEvo šta se dešava sa vašim tijelom ako svaki dan pijete gaziranu vodu