Home Tehnika Kako instalirati Viber na kompjuter u samo 5 koraka

Kako instalirati Viber na kompjuter u samo 5 koraka

U ovom članku saznajte kako možete instalirati Viber na vaš kompjuter i to u samo 5 koraka.

1) Instalacija Vibera na kompjuteru počinje skidanjem aplikacije s Viberove web stranice. Kada skinete i otvorite aplikaciju pod imenom “ViberSetup.exe”, pitat će vas “Do you want to run this file?”.

2 ) Nakon što kliknete run, pojavit će se drugi prozor u kojem nakon što pročitate uvjete korištenja, morate klikom miša odabrati kvadratić “I agree to the license term and conditions”.

3) Nakon toga odaberite tipku “Install” koja će pokrenuti instalacija Vibera na kompjuteru.

4 ) Kada je instalacija gotova, pojavit će se Viberova ikona na radnoj površini vašeg kompjutera. Nakon što tu ikonu otvorite, Viber će vas pitati imate li Viber na vašem mobilnom uređaju. Ako nemate, otvorit će vam se polje na kojem piše da morate prvo instalirati aplikaciju na vašem mobilnom uređaju da bi mogli instalirati Viber na kompjuteru.

5 ) Na ekranu će vam biti ponuđene tri ikone na kojima možete pronaći i skinuti aplikaciju za mobitel: Andorid, iOS ili Windows phone, ovisi koji mobitel koristite. Ako ste aplikaciju već instalirali, tražit će vas da unesete broj mobitela koji koristite. Nakon što ste broj unijeli, Viber će zahtijevati da mobitelom skenirate QR kod koji je prikazan na ekranu računala.

To ćete napraviti tako što ćete prvo otvorite Viber aplikaciju na vašem mobitelu i tamo će vam se odmah prikazati kamera spremna da skenira kod. Ako se kamera ne otvori, jednostavno otiđite na Viberove postavke i tamo odaberite QR kod. Kamera će u sredini imati kvadrat koji se poklapati s kodom koji se nalazi na ekranu.

Nakon što ste to obavili, Viber će vas obavijestiti da je korak uspješno obavljen i ponuditi vam da otvorite Viber. Tada znate da je instalacija Vibera na kompjuteru uspješno obavljena.

Video – Pogledajte kako možete instalirati Viber na računar

IZVORblog.download.ba
Ranija ObjavaNije lako biti “pozitivac” – Zašto je ljudima lakše biti nervozan nego smiren?
Sljedeća Objava9 zanimljivosti o prirodi koje možda niste znali