Home Zabava Konj se na letu oslobodio iz kaveza i pobjegao

Konj se na letu oslobodio iz kaveza i pobjegao

Teretni avion koji je iz Njujorka letio za Belgiju, morao se vratiti na aerodrom JFK nakon što se jedan konj oslobodio iz svoga kaveza i rastrčao po utrobi letjelice, pokazao je audio snimak kontrole leta.

Boeing 747 kojim upravlja prevoznik Air Atlanta Icelandic samo što je 9. novembra počeo svoj let preko Atlantskog okeana kada je pilot radio-vezom javio kontroli leta u Bostonu da je konj pobjegao i kreće se slobodno po avionu.

„Nemamo problema s letenjem, ali moramo se vratiti u Njujork“, rekao je pilot i dodao: „Ne možemo vratiti konja na njegovo mjesto.“

Kontrolor je na to odgovorio: „Primljeno, odobren vam je pristup JFK-u preko radarskih vektora“.

Pilot je takođe rekao da se zbog težine aviona mora otarasiti 20 tona goriva prije nego što se uputio nazad prema aerodromu.

Kontrolor je to odobrio i upozorio pilote drugih aviona u blizini da je „u toku ispuštanje goriva, otprilike 15 kilometara zapadno od Martha’s Vineyarda“.

Pilot Boeinga 747 imao je još jedan zahtjev: „Vjerujem da nam je potreban veterinar — veterinar, valjda se to tako zove – za konja pošto ćemo sletjeti“, rekao je. „Možete li o tome popričati s Njujorkom?“

Kontrolor je rekao da će prenijeti poruku.

O prekidu teretnog leta prva je izvijestila TV mreža ABC News, koja je javila da je avion sletio na aerodrom te ubrzo potom poletio i uspješno stigao na aerodrom u Belgiji sljedećeg jutra, prenosi N1.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaKina lansirala najbržu internet mrežu na svijetu
Sljedeća ObjavaObjavljen popis najčešće korištenih lozinki: Većina njih može se probiti u manje od sekunde