Home Nauka Mračna prognoza Muska: ‘Uskoro će biti više robota nego ljudi’

Mračna prognoza Muska: ‘Uskoro će biti više robota nego ljudi’

Mračna prognoza Muska: ‘Uskoro će biti više robota nego ljudi’

“Dosta smo napredovali sa Optimusom u kratkom periodu, i došli smo do robota koji zapravo vrši neke korisne stvari u fabrikama danas”, rekao je Musk. Dodao je da dva Optimusa rade u fabrici u Fremontu u Kaliforniji, kao i da se “nekoliko njih nalazi i u Palo Altu”.
Do kraja godine, dodao je, Optimus će dobiti “jednu veliku reviziju hardvera”, a zatim slijedi ograničena serijska proizvodnja za korištenje robota u fabrikama, gdje će dalje biti testiran.
Musk je predvidio i da će sljedeće godine Tesla imati “više od hiljadu, možda i nekoliko hiljada” Optimus robota koji rade za ovog proizvođača električnih vozila, rekavši da imaju dovoljno resursa da to uspješno izvedu.
Istakao je da će robot, jednog dana, biti i dovoljno autonoman da dopusti ljudskom kolegi da mu da instrukcije. Čak, naveo je, Optimus će učiti izvršavanje nekih zadataka samo ako gleda snimak toga.
Dodatno, Musk je dioničarima na sastanku rekao da će odnos “humaniodnih robota i ljudi biti veći nego 1:1”, i da “Tesla prednjači u tome”, podgrijavši time strahove o “ustanku mašina”, prenose Vijesti.ba.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaHalvapita, halvuša – starinska bosanska poslastica
Sljedeća ObjavaMekane lepine koje oduševljavaju