Home Ljepota Nakon isteka roka bacite ga: Stari karmini mogu uzrokovati meningitis

Nakon isteka roka bacite ga: Stari karmini mogu uzrokovati meningitis

Nakon isteka roka bacite ga: Stari karmini mogu uzrokovati meningitis

Kao i svi drugi kozmetički proizvodi, ruževi također imaju rok trajanja, čak i ako nisu otvoreni. Korištenje ruževa kojima je istekao rok trajanja može uzrokovati razne bolesti i zato je to važno shvatiti ozbiljno, jer sadrže enterococcus faecalis, smrtonosnu bakteriju koja uzrokuje meningitis.

Korištenje ruževa kojima je istekao rok trajanja može uzrokovati iritaciju, kao posljedicu kontakta s bilo kojom bakterijom ili drugim štetnim iritansima. Glavni sastojci ruža za usne su lanolin, vosak i boja. Zbog složenog sastava lanolina lako je izazvati alergijske reakcije poput suhe i ispucale sluznice usana, a ponekad i svrbež ili laganu bol,piše Avaz

Kada ljudi piju vodu i jedu, mogu unijeti te štetne tvari u usta, koje mogu ući izravno u tijelo. Boja od ugljenog katrana koja se koristi u svim ruževima za usne je kancerogena, a poznato je da sadržaj te tvari u ruževima premašuje dopušteni sadržaj u hrani.

Također sadrže velike količine teških metala poput olova i kadmija, te nakon isteka može doći do hroničnog trovanja olovom, uzrokujući probleme poput anemije, bolova u trbuhu, akutnog zatajenja bubrega i moždane neuropatije.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaDvije neočekivane greške u kuhanju koje činite, a koje dovode do debljanja
Sljedeća ObjavaNamirnice koje nikada ne bi trebalo držati u frižideru