Home Ljepota NEZAOBILAZAN TREND ZA JESEN – Kišni mantil, komad koji spaja lijepo i...

NEZAOBILAZAN TREND ZA JESEN – Kišni mantil, komad koji spaja lijepo i korisno

Dobar mantil prevazilazi promenljivu narav mode i može biti veran pratilac dugi niz godina. Ovaj modni komad se ne menja puno, tako da i dalje može proći klsičan u bež boji sa kaišem oko struka i epoletama.

Međutim, na modnoj pisti se uvek nađu i neke novotarije, pa će vas sigurno zanimati šta se promenilo kod mantila.Pored klasičnog mantila od gabardena, vrlo su moderni i oni od prave ili veštačke kože. Na modnim revijama su viđeni i modeli s krznenim detaljima, a eksperimentiše se i sa satenom, teksasom, pa čak i tilom.Ako želite da malo pobegnete od klasike, izaberite model koji nema kopčanje, već se samo pričvršćuje kaišem.

Koji god materijal da je vama po ukusu, ne zaboravite koliko je važno da vam veličina odgovara. Ukoliko ste ljubitelj predimezioniranih odela, možda je najbolje da odaberete mantil s “miš” rukavima tako da bude sasvim komotan.Ženama sitnije građe bolje će stajati mantili dužine do iznad kolena, bez preteranog volumena. Kaiš treba da bude na visini prirodnog struka ili malo iznad njega, a dužina rukava između ručnog zgloba i zgloba palca.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaAstronauti poručuju: Zemlja je tako krhka, a iz svemira se granice ne vide
Sljedeća ObjavaPOHOVANE BRESKVE – Napravite ovu POSLASTICU po bakinom receptu, BRZO se PRIPREMA, sladak i ukusan doručak