Home Zanimljivosti Poznati DJ-evi gostuju u BiH: Umek, Space Motion i Paolo Barbato stižu...

Poznati DJ-evi gostuju u BiH: Umek, Space Motion i Paolo Barbato stižu na Imperium Paradise Festival u Bihaću

Poznati DJ-evi gostuju u BiH: Umek, Space Motion i Paolo Barbato stižu na Imperium Paradise Festival u Bihaću

Ljubitelji elektronske muzike u Bosni i Hercegovini, ali i iz regiona i ove godine početkom augusta okupit će se u velikom broju u Bihaću.

Razlog je Imperium Paradise Festival, koji se od 2. do 4. augusta održava na Gradskoj otoci u Bihaću, a koji polako zauzima sve bitnije mjesto među ljubiteljima elektronske muzike.

– Vladari svjetske elektronske scene uvrstili su grad Bihać na mapu svojih nastupa. Začetnik techno ludila, apsolutni vladar New Era zvuka i maestro house melodija nastupaju u Bihaću od 2. do 4. augusta 2024. godine na Gradskoj otoci. U petak, 2. augusta, na Imperium festivalu će nastupiti Umek, Eduy, Ena Smajić, Inis, Irfan f i Herrer. Dan poslije ljubitelje elektronske muzike koji su najavili dolazak iz cijelog regiona, ali i iz Evrope zabavljat će Space Motion, Paolo Barbato, Angel Anx, Alessio, Fedja Knajdl i G Edd. Pripremamo još dosta iznenađenja. Svi zainteresirani uskoro će moći kupiti karte. Ulaznice u prvom kontigentu “early bird” koštat će 25 KM dnevna, a VIP 50 KM. Zahvalni smo na podršci Gradu Bihaću, Vladi Unsko-sanskog kantona, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Limometalu, Visit Bihać i ostalim sponzorima. Vidimo se u Bihaću da svi zajedno uživamo – poručuju organizatori Imperium Paradise Festivala.

Uroš Umek, poznatiji kao DJ Umek ili jednostavno UMEK, slovenački producent plesne muzike i DJ, prva je zvijezda ovogodišnjeg festivala u Bihaću.

Na muzičkoj sceni aktivan je od 1993. godine i jedan je od kreatora elektronske muzičke scene u Sloveniji i regionu. Na početku je svirao različite vrste muzike. Kasnije se zbog Surgeona i ostatka Birmingham ekipe odlučio usredsrijediti samo na techno. Kao DJ-a ga je mnogo inspirisao način na koji Jeff Mills miksa muziku, ali i energija koju Carl Cox stvara na plesnom podiju.

U Bihać stiže DJ, producent I vlasnik izdavačke kuće i muzički vizionar Space Motion. Kao izvođač uživo, Space Motion DJ setovi su jednako dinamični i raznovrsni kao i njegova muzika. Poznat po tome što zadivljuje publiku svojim sjajnim izborom vodećih zvukova, Space Motion redovno nastupa na svim krajevima svijeta za najuglednije brendove, događanja i festivale.

Kao najava samog festivala 29. juna bit će održan Imperium Brunch u Starom gradu Sokolac, gdje će nastupiti Paolo Barbato, Krešo Bengalka, Inis, Desh, Moshpit i Irfan F b2b Herrer, a karte možete kupiti putem platforme kupikartu.ba.

Izvor: Visoko.co.ba

Ranija ObjavaEndokrinolog: Ovo je vrsta voća broj jedan koju preporučujem svima s dijabetesom
Sljedeća ObjavaKako da zgusnete sos ili fil bez brašna