Home Zanimljivosti (VIDEO) Faruk Osmanagić oduševljava debitantskim singlom “Za vremena sva”

(VIDEO) Faruk Osmanagić oduševljava debitantskim singlom “Za vremena sva”

(VIDEO) Faruk Osmanagić oduševljava debitantskim singlom “Za vremena sva”

U svijetu muzike, kada novi umjetnik stupi na scenu, uvijek je zanimljivo vidjeti kako će se predstaviti publici. Osamnaestogodišnji Faruk Osmanagić, mladi talenat iz Tuzle, definitivno je zapečatio svoj ulazak na muzičku scenu svojim prvijencem, singlom “Za vremena sva”.

Ovaj mladi muzičar, čiji je talenat već dugo poznat lokalnoj publici, konačno je izdao svoju prvu pjesmu i to ne bilo kakvu.

Tekst i muziku za ovu prekrasnu ljubavnu baladu potpisuje upravo Faruk Osmanagić, dok je aranžman djelo Hame Nalića i Dragana Divjaka. Uz Osmanagićev glas, prateći vokali su Hame Nalić i Lejla Kusturica Divjak, koji dodatno obogaćuju već impresivnu muzičku priču. Mix i mastering povjereni su Draganu Divjaku, dok su producentske dužnosti preuzeli Hame Nalić i Dragan Divjak.

Video produkciju vodio je Aid Begtašagić, dok je montaža bila u njegovim rukama. Grafički dizajn i cover art za singl stvorio je Harun Fejzić, pružajući publici estetski doživljaj koji se savršeno uklapa uz muziku.

Singl “Za vremena sva” već je dostupan na Farukovom YouTube kanalu.

– Pjesma je nastala iz lijepih uspomena na ljubav. Planiram upis na Filozofski fakultet jer mi jezici dobro idu, a također imam u planu uskoro raditi duet sa našom renomiranom umjetnicom, o čemu ćete više čuti. Također planiram do kraja avgusta snimiti novu pjesmu koju sam komponirao i napisao tekst, kratko je rekao Faruk Osmanagić.

Ovaj debitantski singl definitivno obećava sjajnu budućnost za Faruka Osmanagića na muzičkoj sceni, a njegov talenat neće proći nezapaženo.

Izvor: Visoko.co.ba

Ranija ObjavaNaučnici otkrili jednostavan način za brže trčanje
Sljedeća ObjavaGoogle dobiva konkurenciju: OpenAI radi na kreiranju svog pretraživača