Home Zanimljivosti Bivša tinejdžerska zvijezda nakon devet godina započela bitku protiv konzervatorstva

Bivša tinejdžerska zvijezda nakon devet godina započela bitku protiv konzervatorstva

Bivša tinejdžerska zvijezda nakon devet godina započela bitku protiv konzervatorstva

Glumica Amanda Bynes, jedna od omiljenih tinejdžerskih zvijezdi, podnijela je zahtjev na sudu kako bi okončala konzervatorstvo koje traje već gotovo punih devet godina.

Bivša glumica i zvijezda filma “She's the Man”, u zahtjevu kojeg je podnijela pred višim sudom u Kaliforniji, zatražila je ukidanje starateljstva koje nad njom i njenom imovinom još od augusta 2013. ima njena majka Lynn Bynes.

Odluka o starateljstvu došla je nakon što je tada 27-godišnja Amanda prozivela manji požar u svom domu u Kaliforniji, ali i zbog neuračunljivog ponašanja, problema sa drogom i alkoholom.

“Amanda želi da prekine starateljstvo. Ona smatra da se njeno stanje poboljšalo te da ovakvo što više nije potrebno”, izjavio je njen advokat David A. Esquibias i istakao kako se glumica osim anksioznosti i traume, osjeća dobro, te da se starateljstvo može prekinuti.

Godine ranije, Amanda je provela posjećujući ustanove za mentalno zdravlje, a istovremeno boreći se i protiv svoje ovisnosti o alkoholu.

Godine 2018. objavila je kako je već tri godine trijezna, no samo dva mjeseca kasnije vratila se na liječenje, nakon, navodnog “kolapsa uzrokovanog stresom”.

Ročište na kojem će se razmatrati zahtjev glumice zakazano je za 22. mart ove godine.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Izvor: Visoko.co.ba