Home Zabava NIJEMAC TUŽIO KOMŠIJE SA BALKANA JER SVAKI DAN ROŠTILJAJU. DOBIO IH NA...

NIJEMAC TUŽIO KOMŠIJE SA BALKANA JER SVAKI DAN ROŠTILJAJU. DOBIO IH NA SUDU

NIJEMAC TUŽIO KOMŠIJE SA BALKANA JER SVAKI DAN ROŠTILJAJU. DOBIO IH NA SUDU

Zemaljski sud u Münchenu je donio presudu u korist 75-godišnjeg Heinza J., koji je tužio svoje susjede jer su godinama roštiljali, a on je godinama patio od dima i neugodnih mirisa, prenosi Crna-hronika.

– Jedan moj susjed je roštiljao gotovo svaki dan kad je bilo lijepo vrijeme. To mi smrdi. Dim s električnog roštilja ulazi u stan. Bilo mi je nepodnošljivo pa sam podnio tužbu, kaže umirovljenik iz Bad Tölza piše Fenix.

Slučaj se najprije našao pred Zemaljskim sudom u Wolfratshausenu, a starac nije uspio dobiti pa je susjede ponovno tužio, ovaj put na Zemaljskom sudu u Münchenu koji je presudio u njegovu korist i složio se s umirovljenikom.

Prema odluci suda, susjedi smiju roštiljati samo jednom tjedno, a ako to ne budu poštovali, dobit će visoku novčanu kaznu.

U presudi od 2. ožujka stoji kako se susjed Heinza J. mora suzdržati od roštiljanja dva uzastopna dana vikendom (subota i nedjelja) ili dvije uzastopne nedjelje i praznike te ukupno više od četiri puta mjesečno.

Sud čak prijeti novčanom kaznom do 250.000 eura ako se susjed ne pridržava sudske odluke, te do šest mjeseci zatvora u slučaju da prekrši sudsku odluku a ne može platiti kaznu.

– Zadovoljan sam presudom, jer oni roštiljaju već godinama, a ja to više ne mogu podnijeti, zadovoljan je Heinz J.

(Haber.ba)