Home Zanimljivosti (VIDEO) Adi Šoše novom pjesmom “Suvenir” doziva ljeto

(VIDEO) Adi Šoše novom pjesmom “Suvenir” doziva ljeto

(VIDEO) Adi Šoše novom pjesmom “Suvenir” doziva ljeto

Adi Šoše sa svakom novom pjesmom pravi iskorak dalje u karijeri, a tako je sigurno i sa “Suvenirom” koji ima potencijal da postane pravi ljetni hit. Odlični Mostarac ne mijenja tim koji pobjeđuje i ovu kompoziciju potpisuje duo koji zna samo za uspjehe – Amil Lojo i Armin Šaković. Spot je djelo Vedada Jašarevića.

– “Suvenirom” prizivamo ljeto. Iskren da budem, ovo je pjesma koju sam najviše iščekivao sa ovog prvog albuma. Sjećam se i kad je tek nastala. Taj dan sam snimao spot za pjesmu “Ne dam te”. Poslije čitavog dana snimanja vraćam se u studio i tamo su me čekali Armin Šaković, koji je napisao tekst, i Amil Lojo, koji je uradio muziku i aranžman. Odmah su mi dali tekst da pjevam i bukvalno to je bila ljubav na prvo slušanje. Snimio sam je čitavu odmah sutradan i poželio je odmah objaviti krajem prošle godine, ali znao sam da su male šanse, jer je pjesma ljetna i prosto tajming nije bio idealan za takvo nešto. Od tad sam je bukvalno pola godine strpljivo slušao u autu, čekao i, eto, konačno dočekao njen izlazak. Mislim da je ova pjesma jedno lijepo osvježenje u mojoj karijeri poslije niza emotivnih balada koje smo snimili. Ima prekrasnu energiju i potencijal da bude slušana među jako širokom populacijom, od 7 do 77 godina, što se kaže. Ovo nam je već treća pjesma u ovoj godini, a još nismo ni na polovini godine, tako da moram reći da sam jako ponosan na čitavu ekipu s kojom sarađujem. Izdvojio bih Amila Loju i Armina Šakovića, duo sa kojim bih volio raditi pjesme do kraja karijere, ali i čitav moj bend koji čine vrhunski muzičari i ljudi: Mejdi Sulejmaniji, Dragan Rokvić Rokva i Bojan Crnogorac. Čast mi je što sam dio ovog projekta i uvjeren sam da nas najbolje stvari tek očekuju u budućnosti – kaže Šoše.

Amil Lojo, koji je i producent novog albuma Adija Šošeta, vjeruje u uspjeh nove pjesme.

– “Suvenir” će se savršeno uklopiti u Adijev repertoar. Vjerujem da će brzo pronaći put do publike na Balkanu i da će je svi pjevati na brojnim Adijevim nastupima koje imamo zakazane do kraja godine. Ovo je naš sedmi singl. Imamo još jednu kompoziciju koju ćemo objaviti krajem juna u sklopu festivala Melodije Jadrana u Splitu. Sa ovih osam pjesama kompletirat ćemo jedno poglavlje naše uspješne saradnje – kaže Amil Lojo.

 

Izvor: Visoko.co.ba