Home Ljepota Koja boja će biti modni trend ove jeseni?

Koja boja će biti modni trend ove jeseni?

Koja boja će biti modni trend ove jeseni?

Brojni su modni brendovi već predstavili svoje raskošne kolekcije za jesenje dane i sasvim je sigurno da nova sezona neće biti nimalo dosadna.

Čeka nas pregršt uzbudljivih modnih noviteta i zanimljivi trendovi, koji će nakon dugog i toplog ljeta unijeti dozu osvježenja u naše ormare i začiniti svakodnevne kombinacije.

Kad je riječ o bojama koje će dominirati svijetom mode ove jeseni, kao jedna od najpoželjnijih nijansi ističe se upečatljiva bordo boja.

Elegantna i raskošna, bordo, odnosno tamnocrvena ili boja vina, istakla se kao boja za novu sezonu, a njena vladavina je već primjetna i u novim kolekcijama mnogih high street brendova – ova tipična boja jeseni u stvari je bezvremenski klasik i uvijek joj se rado vraćamo, ali čini se da će u narednoj sezoni biti popularnija nego ikad, prenose Nezavisne.

Ove jeseni bordo se ne pojavljuje samo na odjeći, već i na modnim dodacima, pa se tako na policama mnogih prodavnica mogu pronaći cipele i torbe u ovoj trendi nijansi koje će podići svaki look.
Značenje bordo boje

Bordo je tamnocrvena nijansa koja se dobija kombinovanjem crvene i smeđe. Ona simbolizuje ženstvenost, bogatstvo, otmjenost i vrijednost. Bordo nijansa ima svoje posebne moći, ona privlači pažnju i muškaraca i žena, te diže samopouzdanje i hrabrost onog ko je nosi. Osim toga, ova nijansa idealno pristaje uz zlatne detalje kao što su nakit ili torbice, te dodatno ističe luksuz dodataka i cjelokupnog outfita.
Kako kombinovati bordo komade?

Ova boja se odlično slaže sa neutralnim bojama, s fokusom na smeđu i sivu. Takođe, dobro se kombinuje s aktualnom maslinastom nijansom. Birajte modne dodatke, obuću ili statement komade u bordo nijansi, dok klasičnu majicu, hlače ili džemper držite neutralnim. Ovakva ravnoteža rezultiraće u skladnim i oku privlačnim autfitima.

(Haber.ba)