Home Tehnika Kako da provjerite da li vas je neko blokirao na Instagramu

Kako da provjerite da li vas je neko blokirao na Instagramu

Kako da provjerite da li vas je neko blokirao na Instagramu

Međutim, postoji nekoliko metoda pomoću kojih možete saznati da li vas je neko blokirao na Instagramu.
1. Potražite njihovo korisničko ime

Ako pretražujete profil osobe za koju sumnjate da vas je blokirala, ali ne možete da ga pronađete, postoje četiri moguća razloga: osoba je možda deaktivirala svoj nalog, Instagram je možda zabranio njihov nalog, možda su promijenili korisničko ime ili su vas zaista blokirali.
2. Provjerite da li je njihov nalog još uvijek aktivan

Ako ne možete da pronađete nečiji nalog putem pretrage, vrijedi provjeriti da li taj nalog još uvijek postoji na Instagramu ili je deaktiviran ili uklonjen. U prošlosti je bilo moguće kreirati novi nalog da biste pretražili profil, ali sada Instagram blokira svaki novi nalog koji kreirate u tu svrhu, onemogućavajući vam da provjerite da li ste blokirani.

Stoga, treba da zamolite zajedničke prijatelje da potvrde da li nalog te osobe još uvijek postoji. Ako ni oni ne mogu da ga pronađu, nalog je vjerovatno obrisan ili privremeno deaktiviran, a ne da ste blokirani. Ipak, postoji mogućnost da je osoba takođe blokirala vaše zajedničke prijatelje koji vam pomažu u provjeri naloga.

Da biste isključili ovu mogućnost, možete pokušati da pretražite njihov nalog direktno koristeći jedinstveni profil link.
3. Koristite jedinstveni profil link na Instagramu

Kada postavljate svoj Instagram nalog, dobijate jedinstveni URL koji uključuje vaše korisničko ime. Zamjenom korisničkog imena u profilu linka sa nalogom osobe za koju sumnjate da vas je blokirala, trebalo bi da dođete do njihovog profila—ako postoji. Ako otvorite Instagram u pretraživaču i pretražujete njihov profil putem direktnog linka, vidjećete njihov profil direktno ili poruku: “Izvini, ova stranica nije dostupna.”

Da biste potvrdili da li nalog postoji ili ne, odjavite se sa Instagrama i pretražite isti URL u novom prozoru.

Vidjećete istu poruku ako je nalog deaktiviran (ili više ne postoji). Ako ovoga puta vidite njihov profil, to znači da su vas blokirali. Kada neko promijeni svoje korisničko ime, ime u URL-u se automatski mijenja takođe. Dakle, ako su nedavno promijenili korisničko ime, gore navedene metode vam neće pomoći da pronađete njihov profil.
4. Potvrdite da nisu promijenili korisničko ime

Ako ne možete da pronađete nalog prijatelja putem pretraživača, a vaši prijatelji takođe imaju isti problem, važno je potvrditi da osoba nije promijenila svoje korisničko ime na Instagramu. Kada ste blokirani, vaši prethodni razgovori ne nestaju. Dakle, ako se sjećate da ste razmjenjivali poruke putem DM, otvorite svoje poruke i idite na njihov profil. Pošto možete saznati da li je neko promijenio korisničko ime na ovaj način, sigurno ćete biti blokirani ako se njihovo promijenjeno ime ne prikaže kada tražite njihov nalog.
5. Uvjerite se da vas nisu samo prestali pratiti

Kada vas neko prestane pratiti na Instagramu i postavi svoj nalog na privatno, nećete moći da vidite njihove fotografije i postove, a vidjećete poruku “Ovaj nalog je privatan.” Stoga, treba isključiti mogućnost da su vas samo prestali pratiti. Da biste to potvrdili, posjetite njihov profil i kliknite na dugme Prati. Ako su vas prestali pratiti, vaš zahtjev za praćenje će biti poslat, a dugme Prati će se promijeniti u Zatraženo. Međutim, ako su vas blokirali, vaš zahtjev za praćenje će biti odmah poništen po slanju, uzrokujući da dugme Zatraženo ponovo postane Prati čim kliknete na njega.
6. Provjerite kroz zajedničke grupne čatove na Instagramu

Kada vas neko blokira na Instagramu, a dio su grupnog čata sa vama, Instagram im daje opciju da napuste čat. Ako odluče da napuste, nećete dobiti nikakvo obavještenje o njihovom odlasku, ali ćete primijetiti da njihov nalog više nije vidljiv u grupnom čatu. Međutim, ako odluče da ostanu u grupnom čatu, i dalje ćete moći da vidite njihov profil i sve poruke koje šalju unutar grupnog čata. Možete da komunicirate sa njihovim porukama odgovaranjem ili reagovanjem na njih.

Ako primijetite da osoba za koju sumnjate aktivno učestvuje u grupnom čatu koji dijelite, ali njihov profil prikazuje “Ovaj nalog je privatan,” to sugeriše da su vas ili prestali pratiti ili blokirali. Čak i ako vas neko blokira na Instagramu, i dalje možete da im šaljete poruke. Međutim, oni neće primati te poruke. Stoga, ako možete da šaljete poruke nekome, nemojte automatski pretpostaviti da niste blokirani.
7. Pomenite i označite nalog

Kada vas neko blokira na Instagramu, ne možete da ga pomenete ili označite u svojim postovima ili komentarima. To je još jedan način da saznate da li vas je neko blokirao. Ipak, postavljanje naloga na privatno ima isti efekat. Ako ne možete da označite ili pomenete nekoga u postu na Instagramu, potražite njihovo korisničko ime ili profil umjesto toga. Ako nalog postoji, ali ne možete da vidite nijedan post, velika je vjerovatnoća da ste blokirani.

Instagram vas ne obavještava kada vas neko blokira na Instagramu, ali možete koristiti neke jednostavne metode da provjerite. Ako otkrijete da vas je blokirao neko ko vam je blizak, pitajte ih da li će vas odblokirati. Ako je vaš odnos sa nekim narušen, ili odbijaju da vas odblokiraju, važno je poštovati njihovu odluku—bilo da se slažete s njom ili ne.

Na kraju, kada vas neko blokira na Instagramu, ta osoba automatski postaje blokirana sa vaše strane takođe. Dakle, ne morate da se osvetite i blokirate ih nazad, prenosi Telegraf.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaNew York usvaja zakon protiv “ovisničkog” sadržaja na društvenim mrežama za djecu
Sljedeća ObjavaRevolucija u zdravstvu: Ovaj sistem koristi AI kako bi “naučio jezik tumora”