Home Zanimljivosti Preokret nakon kritika : Razotkrivena pohvalna uloga Amal Clooney u procesu protiv...

Preokret nakon kritika : Razotkrivena pohvalna uloga Amal Clooney u procesu protiv Netanyahua i lidera Hamas

Preokret nakon kritika : Razotkrivena pohvalna uloga Amal Clooney u procesu protiv Netanyahua i lidera Hamas

Amal Clooney žena Georgea Clooneya, mjesecima je bila na udaru kritika jer se nije oglašavala o napadu Izraela na Palestinu.

Međutim sada je otkriveno šta je zapravo advokatica radila.

Naime, Amal Clooney je odigrala ključnu ulogu u odluci Međunarodnog kaznenog suda da izda naloge za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i lidera Hamasa Yahya Sinwara zbog ratnih zločina.

Amal je imenovana kao jedna od šest pravnih stručnjaka koji su pomogli britanskom tužiocu Karimu Khanu da donese odluku, kojom traži naloge za hapšenje Benjamima Netanyahua, izraelskog ministra odbrane Yoava Gallanta i trojice lidera Hamasa.

Amal je otkrila da je prije četiri mjeseca zamoljena da pomogne Khanu u procjeni dokaza o navodnim ratnim zločinima u Gazi i Izraelu. U izjavi na internetskoj stranici svoje fondacije dodala je: “Kao advokatica za ljudska prava, nikada neću prihvatiti da život jednog djeteta ima manju vrijednost od života drugog. Ne prihvaćam da bilo kakav sukob bude izvan dosega zakona, niti da bilo koji počinitelj bude iznad zakona.”

Brojni njezini prijašnji kritičari oglasili su se društvenim mrežama kako bi se ispričali za iznesene oštre komentare o poznatoj advokatici za ljudska prava.

(Kliker.info-Vijesti)

(Kliker.info)

Ranija ObjavaPreživjeli smo rekordne vrućine, ali naučnici upozoravaju na nešto mnogo gore u narednim mjesecima
Sljedeća ObjavaNeuralink dobio dozvolu za ugradnju moždanog čipa u još jednog pacijenta