Home Ljepota Savjeti za odlično sređene noge

Savjeti za odlično sređene noge

Savjeti za odlično sređene noge

Zapamtite: i nogama je potrebna hidratantna krema
Iako je zanemarivanje nogu tokom jedne polovine godine potpuno oprostivo to znači da je potrebno malo više njege i održavanja tokom ljeta.

“Koža na nogama je deblja od kože lica. Poslije zime, hladnoće, suvog vazduha ona je isušena i potrebna joj je dodatna njega i prije svega hidratacija”, kaže dermatolog dr Anjali Mahto.

Da bi vaše noge izgledale najbolje, uradite piling kako biste uklonili izumrle ćelije kože. Izaberite prirodni piling, kao što je morska so. Zatim se poslije dobro hidrirajte, najbolji izbor su razna ulja. Dr Mahto preporučuje za magazin Helt da redovno vlažite kožu kako biste izbjegli suvoću na koljenima i gležnjevima.

Pocrnjeti ili ne pocrnjeti?
Noge izgledaju najbolje kada su preplanule. Kada se sunčate uvijek prvo nanesite proizvod za sunčanje na noge. Uvjerite se da je koža hladna i suva i stanite ispred ogledala.

Počnite tako što ćete nanijeti proizvod nadolje, prema stopalima.

Depilacije
Koja metoda uklanjanja dlačica na nogama vam najbolje odgovara? Dobre vijesti za one sa niskim pragom bola: postoji sveti gral depilacije. Praktično bezbolan, poseban vosak koji je napravljen od aromaterapijskih ulja, smole i pčelinjeg voska – prirodnih sastojaka, prenosi “Politikin magazin”.

Uklanjanje vena
Sićušni krvni sudovi neposredno ispod površine kože češća su pojava kod žena.

Za vene oko gležnjeva moguće je uraditi mikroskleroterapiju koja koristi finu iglu za ubrizgavanje sklerozantnog lijeka da izazove da se vene skupe i na kraju nestanu. Potreban je samo jedan dan odmora od vježbanja, a sama procedura traje oko deset minuta,pišu Nezavisne

(Haber.ba)

Ranija ObjavaOvo jeftino voće čuva mozak i srce
Sljedeća ObjavaZa kuhanje krompira nisu dovoljni samo voda i so