Home Hrana TRADICIONALNA MEDICINA: Ove 3 biljke USPORAVAJU STARENJE i liječe sve UPALNE PROCESE...

TRADICIONALNA MEDICINA: Ove 3 biljke USPORAVAJU STARENJE i liječe sve UPALNE PROCESE u organizmu

TRADICIONALNA MEDICINA: Ove 3 biljke USPORAVAJU STARENJE i liječe sve UPALNE PROCESE u organizmu

Stanovnici Azije poznati su po dugovečnosti, zato su njihove životne navike vrlo cenjene. Kineska narodna medicina je puna zdravih i prirodnih lekovitih stvari koje blagovremeno utiču na telo i um.

Tradicionalni kineski lekovi koji se primenjuju vekovima postali su neki od vodećih alternativnih metoda širom sveta. Od žačinskog bilja, preko sušenih pečuraka do raznoraznih eteričnih ulja.

Biljke koje koriste u ishrani, veruje se da čuvaju duh i telo ostvarujući savršenu ravnotežu između “jinga i janga”.

Ishrana i vežbanje su presudni za dugovečnost, a lekovite kineske biljke mogu pomoći da taj proces još više obogatite i što duže zadržite zdravlje i mladolikost.

1. Žen šen

Često ga nazivaju “kralj biljaka”, adaptogen koji pomaže telu da reaguje na stres i održava ga u ravnoteži. Pomaže telu da upravlja svojom funkcijom tokom stresa i usporava procesa starenja.

čaj

Ova biljka poseduje i antiinflamatorno svojstvo, što ga čini korisnim za podršku zdravlju i sprečavanje hroničnih bolesti koje mogu uticati na dugovečnost.

Kako ga koristit? Žen šen se može preraditi u sok i čaj. Takođe možete ga uzimati u obliku kapsula ili u obliku praha, što ga čini lakšim za uključivanje u bilo koji obrok.

2. Astragalus

Ova kineska biljka je moćna kada je u pitanju zaštita imunološkog sistema vašeg tela, posebno kako starite. Biljka se tradicionalno koristi za lečenje raznih bolesti i poremećaja, a pozitivno utiče i na zdravlje srca.

asparagus

Kako ga koristiti? Osušeni koreni astragalusa mogu se dodati u bilo koju čorbu ili supu, a koristi s ei u vidu praha i kapsula.

3. Godži bobice

Poreklom iz severozapadnih regiona Kine, sušene godži bobice imaju bezbroj zdravstvenih prednosti, uključujući svojstva protiv starenja i jačanje imuniteta. Moćna antioksidativna svojstva bobiva pomažu u ublažavanju slobodnih radikala ili čestica koje izazivaju stres, uspešno se bore protiv upala u telu i tako podstiču dugovečnost.

Kako se koriste? Godži bobice možete jesti sirove ili sušene. Od njih možete praviti i lekoviti čaj.

Napomena: Za doziranje lekovitih biljaka neophodno je da se konsultujete sa lekarom. Ove biljke, kao i proizvode od njih možete pronaći u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave hrane

(Haber.ba)

Ranija ObjavaRegenerator za kosu prije ili poslije kupanja: Ovo su savjeti stručnjaka
Sljedeća ObjavaNASA će sarađivati ​​s Pentagonom u misijama na Mars