Home Savjeti 9 načina da prirodno obnovite kosu i zaboravite na ćelave točke

9 načina da prirodno obnovite kosu i zaboravite na ćelave točke

Manji gubitak nešto kose svakodnevno normalno je za mnoge ljude, posebno za one koji su prošli gubitak kilograma, rodili se, imali svakodnevni stres ili imali drugačija zdravstvena stanja. Međutim, zbog određenih čimbenika, ponekad se može pretvoriti u pretjerani gubitak kose i prouzročiti ćelavost. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih i učinkovitih načina da kosu sačuvate, pa čak i ojačate.

Pažljivo smo prikupili ove savjete koji će vam zasigurno pomoći u borbi protiv ćelavosti. Ne zaboravite ih spasiti!

1. Isprobajte hranu koja potiče rast kose.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots
Pogrešna prehrana može biti razlog gubitka kose, ali dodavanje pravih proizvoda u nju može promijeniti situaciju. Izvrsna hrana koja potiče rast kose su:
  • Kimchi: sadrži probiotike koji mogu pomoći u preokretanju gubitka kose.
  • Jaja: bogata su proteinima i biotinom koji su potrebni za rast kose.
  • Špinat: sadrži bitne komponente za rast kose poput folata, željeza i vitamina A.
  • Losos i druga masna riba: najbolji su izvor omega-3 koji je povezan s poboljšanom gustoćom kose.
  • Avokado: sadrži puno vitamina E, vitamina C i važnih masnih kiselina koje su korisne i za našu kosu.
  • Meso: još je jedan sjajan izvor proteina i željeza koji su neophodni za zdravu kosu.

2. Dajte svom vlasištu tretman uljem.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots
Trljanje glave i nanošenje maski za kosu mogu biti jednako korisni kao i prilagodba prehrane. Možete probati masaže glave i maske koristeći različite vrste ulja. Pomaže u uklanjanju napetosti i poticanju rasta dlačica u stanicama dermalnih papila.
  • Ulje ružmarina može se koristiti za liječenje ćelavosti i poticanje rasta kose. Koristite njegove kapi za masažu vlasišta nekoliko puta tjedno.
  • Geranijevo ulje je proizvod poznat po svojim učincima na poticanje rasta kose. Možete ga pomiješati s drugim uljem i nanijeti ga kao masku ili dodati u šampon za upotrebu tijekom tjedna.
  • Aloe vera gel može se koristiti za borbu protiv peruti, stanja koje može dovesti do svrbeža vlasišta. Ako ga previše ogrebete, možete čak i oštetiti kožu. Male rane, osip i iritacija mogu oštetiti kosu, pa čak i uzrokovati gubitak kose. A aloe vera poznata je po zacjeljivanju rana.

3. Iskoristite sok od luka.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots

Njegov miris možda nije baš ugodan, ali sok od luka, zajedno sa svojim komadićima, može biti djelotvorna pomoć kod ćelavosti na određenim mjestima. Sadrži hranjive tvari koje su korisne za folikule kada se nanose na kosu. Uvjetuje i potiče rast kose. Možete iscijediti malo soka ili zgnječiti luk u pastu, a zatim ga nanijeti oko glave

4. Dodajte zeleni čaj.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots
Jedan od najvećih izvora antioksidansa, zeleni čaj poznat je kao dodatak koji se koristi za liječenje različitih zdravstvenih problema. Sadrži epigalokatehin galat koji se može koristiti za obnavljanje kose. Tijekom male studije dobrovoljci s ćelavošću uzeli su novi dodatak koji je sadržavao ekstrakt zelenog čaja, vitamin D, Omega-3, Omega-6 i druge elemente. Rezultati su pokazali da je impresivan ponovni rast kose primijećen kod 80% sudionika.
5. Provjerite razinu vitamina D.
9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots

Možda postoji veza između niže razine vitamina D i pojave ćelavosti. Stoga bi savjetovanje sa svojim liječnikom i dobivanje potrebnih pregleda mogli biti važni. Korištenje dodataka vitamina D koje vam je propisao liječnik, održavanje zdrave prehrane i izlaganje suncu može vam pomoći da liječite gubitak kose brže nego što ste očekivali.

6. Izbjegavajte četkanje kose kad je mokra.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots
Češljanje kose odmah nakon što je operete može nanijeti značajnu štetu. Ako nastavite raditi takvu vrstu štete prečesto, to može dovesti do gubitka kose i ćelavosti. Umjesto toga, pustite da se kosa osuši, a zatim upotrijebite češalj sa širokim zubima za nježnu četku.

7. Dodajte ulje sjemenki tikve.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots
U velikoj studiji, jedan dio sudionika s ćelavošću tražio je da uzimaju dodatke ulja tikvenih sjemenki, drugi dio uzimao je placebo. Na kraju eksperimenta, rezultati su pokazali značajan rast kose u prvoj skupini. Iako je o tome potrebno više istraživanja, dodavanje ovog proizvoda u vašu prehranu, u kombinaciji s drugim korisnim elementima, može biti vrlo korisno za vas.

8. Isprobajte šampon sa sladićem.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots
Kineski sladić ima razne blagodati uključujući poticanje korijena kose, potporu rastu kose i smanjenje stanjivanja kose. Jednostavan način upotrebe je u šamponu. Prethodni proizvod možete zamijeniti prirodnim biljnim šamponom koji sadrži sladić i koristiti ga svakodnevno.

9. Razmotrite đumbir kao mogućnost.

9 Ways to Regrow Your Hair Naturally and Forget About Bald Spots

Prema drugoj studiji, đumbir sadrži bioaktivne spojeve koji bi mogli poboljšati rast kose, a također može imati antifungalni, antioksidativni i antimikrobni učinak na vaše vlasište. Njegov sok ili ulje možete iskoristiti pretvarajući ih u hranjivu masku vlasišta. Kombinirajte ga s uljem-nosačem poput jojobe, kokosa ili argana i nanesite ga na kosu. Pokrijte glavu kapicom na 30 minuta, a zatim je isperite.

IZVORBright Side
Ranija ObjavaDijamanti su vječni – marketinška prevara vijeka
Sljedeća ObjavaAjnštajn, mladić koji nije obećavao