Home Tehnika Meta ukida Facebook Messenger za Apple Watch

Meta ukida Facebook Messenger za Apple Watch

Iako će korisnici i dalje dobijati obavještenja o porukama nakon tog trenutka, neće imati mogućnost da odgovore. Korisnici mogu koristiti messenger na “iPhone-u, desktopu i vebu”.

Meta, (nekada Facebook) je predstavila Messenger za Apple Watch 2015. godine. Aplikacija nije mogla da ponudi tekstualne odgovore, ali ste mogli da šaljete audio klipove, nalepnice i slične odgovore prilagođene pametnom satu sa svog zgloba. To ga je učinilo korisnim za brzo potvrđivanje poruke bez korištenja iPhone-a.

Postoji nekoliko faktora koji mogu biti uzrok. Za početak, ograničena interakcija je povrijedila privlačnost aplikacije. To je možda uticalo na njegovu potencijalnu publiku. Meta takođe otpušta oko 10.000 zaposlenih i preusmjerava svoje napore u pokušaju da smanji troškove. To znači smanjenje manje bitnih projekata, a sigurno je pretpostaviti da Messenger za Apple Watch nije više glavni prioritet.

Brojne poznate kompanije su tokom godina odustale od svojih aplikacija za Apple Watch. Meta je 2018. godine ukinula svoju Instagram aplikaciju. Slack, Twitter, Uber i drugi takođe su napustili pametne satove. U mnogim slučajevima, programeri su otišli ili zbog nedostatka potražnje ili zbog nedostatka potrebe. Nema mnogo smisla imati posebnu aplikaciju za pametne satove ako će korisnici vjerovatno uvijek koristiti svoj telefon, prenose Nezavisne.com.

Apple je možda svjestan toga. Glasine sugerišu da bi watchOS 10 mogao biti redizajniran što se tiče vidžeta. Aplikacije se mogu zadržati, ali naglasak bi mogao biti na brzim informacijama, a ne na navigaciji aplikacija na malom ekranu. Čak i ako sada koristite Messenger za Apple Watch, možda nećete imati toliko motivacije da ga koristite ubuduće, navodi Engadget, piše PCPress.

(Haber.ba)

Ranija ObjavaMali, ali okrutan predator: Otkriven fosil morskog škorpiona starog 445 miliona godina
Sljedeća ObjavaHebrejska Biblija prodana za 38,1 milion dolara