Home Tehnika Zašto telefone ne bismo trebali koristiti kao budilicu

Zašto telefone ne bismo trebali koristiti kao budilicu

Telefoni su postali nerazdvojni produžetak naših ruku. Koristimo ih za toliko mnogo zadataka, poput prijave za posao, traženja informacija ili pronalaska novog mjesta za život. Zapravo se čini da će život potpuno stati ako ih slučajno polomimo. A postavljanje alarma zadatak je koji gotovo svako radi na svom telefonu, međutim, postoje nekoliko jako loših stvari koje se mogu dogoditi ako to učinite.

Evo nekoliko razloga za zamjenu alarma na pametnom telefonu onim pravim.

1. Može naštetiti vašem snu.

Why We Shouldn’t Use Our Phones as an Alarm Clock
To je zato što se stvarno ne možemo natjerati ne čačkati po stranicama društvenih mreža i dovršiti neke zadatke na telefonima prije spavanja. Međutim, ne samo da će to skratiti vrijeme spavanja, već plavo svjetlo telefona može utjecati na kvalitetu spavanja i dovesti do poremećaja.

2. Može vam poremetiti jutarnju rutinu.

Why We Shouldn’t Use Our Phones as an Alarm Clock
Opet, nakon što dobijemo telefon u ruke, automatski započinjemo provjeru e-maila i poruka. A to, naravno, oduzima puno više vremena nego što ste prvotno planirali, ostavljajući vas da požurite s jutarnjom rutinom koja je zaista važna za održavanje vašeg rasporeda i dobre kondicije.
3. Teži je za čuti.
Why We Shouldn’t Use Our Phones as an Alarm Clock
Budući da nije toliko glasan kao pravi alarm, lako možete propustiti njegovu zvonjavu. Uz to, svi smo navikli na zvukove koje naši telefoni proizvode tijekom dana, pa može biti neučinkovit kao pravi alarm koji će nas probuditi iz dubokog sna.

4. Može mu se isprazniti baterija.

Why We Shouldn’t Use Our Phones as an Alarm Clock
Alarmi na mobilnim telefonima neće raditi kad se baterija isprazni, pa ako ne želite zakasniti na nešto važno, radije upotrijebite pravi alarm. Čak i ako se uvijek potrudite da ga napunite, možda nećete primijetiti kada se baterija isprazni prije nego što zaspite.
IZVORBright Side
Ranija ObjavaOvo je top 10 kompanija koje najviše zagađuju okeane
Sljedeća ObjavaVIDEO: Ovo je trezor u kojem se čuva najtajniji recept na svijetu